637061
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
95
362
806
630177
7090
8208
637061

Your IP: 3.238.116.201
2024-07-16 08:47

LIDT OM MIN PERSON

At jeg kom igang som julemand, var lidt af en tilfældighed. Det begyndte for ca. 40 år siden, på min kones danseskole.

Det lyder måske mærkeligt, men er ikke des do mindre sandt. Vi havde det år haft en julemand, til den årlige juletræsfest, som vi ikke helt var tilfredse med. Hvem han var og hvad han hede, er sådan set sagen uvedkommende, men har var lidt af en berømthed.

Da aftenen var ovre og alle var gået hjem, kom jeg til at sige til Birte, at det kunne jeg gøre ligeså godt som ham, så kunne vi da ligeså godt spare de penge.

Da vi så, året efter, nærmede os den årlige juletræsfest spurgte Birte om jeg stadig mente at jeg kunne agere som julemand. Jeg havde jo sagt det året før og var vel nødt til at holde fast på det. Birte syede min dragt og skægget blev "anlagt". Da aftenen oprandt var det godt nok en julemand, med nerverne udenpå skægget, der gik i salen til de mange børn og voksne. Vi havde selvfølgelig lavet et program, som jeg skulle køre efter, men det viste sig hurtigt at børnene havde mange gode ideer til hvad vi skulle lave og synge. Efter ca. en god times tid, fik jeg uddelt godteposer til børnene og kunne forlade salen.

Det var så her jeg besluttede mig for at fortsætte som julemand og har været det hevert år lige siden. Det har givet mig mange glade stunder sammen med børn og voksne. Jeg har været julemand inde i Nyborgs gader nogle år og det var smadder hyggeligt at gå rundt og dele flødkarameler ud. Det sluttede desværre lidt brat, af hvilken grund vil jeg ikke omme ind på her. Men jeg var da ærgelig over det, men det var der jo ikke meget at gøre ved. Man kunne jo bare håbe at få "jobbet" tilbudt igen, men endnu har jeg ikke fået det. Jeg har deriomod været rundt mange andre steder på Fyn og det har også givet mange glade minder.

For 10 år siden besluttede jeg mig at melde mig ind i Dansk Julemands Laug og fik set at det var en hel anden verden. Jeg blev vel modtaget og har været gald for at være medlem, bare ærgeligt at jeg ikke gjorde det langt tidligere i min "karriere" som julemand. På det tidspunkt var vi kun to julemaænd på Fyn, der var medlem, nemlig Nick Niikanoff fra Odense og mig.

Jeg har siddet i bestyrelsen for Lauget og har haft ansvaret for vores hjemmeside og vort medlemsblad. Dansk Julemands Laug besøger hvert år børnene på hospitalernes børneafdeling, som skal holde juleaften på hospitalet. Det var lidt om min baggrund som julemand og skal du bruge en julemand, så skriv endelig til mig. Jeg "flyver" også ud lillejuleaften og juleaften. 

julefest 

 Her ser du billedet fra min første aften som julemand...

 

 

K2klokken

 

logo3o

 

 nissepige

billionphotos 18916947